Η πρωτεΐνη του μέλλοντος: Μια «φάρμα» από κάμπιες στο σπίτι σας
Το μέλλον του φαγητού δεν αναμένεται ιδιαίτερα ευοίωνο δεδομένων των μέχρι σήμερα διατροφικών συνηθειών μας με την επιστημονική κοινότητα να επισημαίνει ότι το 2050 θα υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις τροφής.
Από τις επικρατέστερες προτάσεις είναι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και η υποκατάστασή του από πηγές πρωτεΐνης όπως τα έντομα, κάτι που για άλλες χώρες δεν είναι κάτι νέο αλλά στον δυτικό κόσμο μοιάζει πρωτόγνωρο. Το επόμενο βήμα μάλιστα είναι η ένταξη νέων πηγών πρωτεΐνης -όπως οι κάμπιες- στην καθημερινότητά μας και μάλιστα σε σημείο που ενδεχομένως να έχουμε ειδικά διαμορφωμένη «φάρμα» στα σπίτια μας.
Σωστά διαβάσατε, φαίνεται αδιανόητο ωστόσο έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται δοχεία – συσκευές που θα βρίσκονται πιθανόν στην μελλοντική μας κουζίνα όπως το μπλέντερ και η τοστιέρα- φιλοξενώντας τους μικρούς… μεζέδες.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town