Βλιτοκεφτέδες με σκορδοχτυπητή
Βλιτοκεφτέδες με σκορδοχτυπητή
Τα καλοκαιρινά βλίτα εκτός από εξαιρετικές σαλάτες γίνονται και νόστιμοι κεφτέδες. Τα κάνουμε λοιπόν κεφτέδες και σερβίρουμε δίπλα τους μια ωραία σκορδοχτυπητή.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνετε τα βλίτα και τα πιέζετε με μια πιρούνα για να βυθιστούν στο νερό. Τα βράζετε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα πάρει ξανά βράση.
Τα στραγγίζετε καλά και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα «στύβετε» και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Λιώνετε τις βρασμένες πατάτες με πιρούνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα βλίτα και ανακατεύετε καλά με πιρούνι. Ρίχνετε την ντομάτα, τα αβγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα πηχτό, εύπλαστο μίγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε ποσότητες από το μίγμα και τις πλάθετε με λαδωμένα χέρια σε μικρές κροκέτες, τις οποίες αλευρώνετε ελαφρώς.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα πλαϊνά κατά 2 εκ. σε ύψος και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τηγανίζετε τις κροκέτες σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές.
Σκορδοχτυπητή: Πολτοποιείτε στο μούλτι όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Τα στραγγίζετε καλά και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα «στύβετε» και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Λιώνετε τις βρασμένες πατάτες με πιρούνι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα βλίτα και ανακατεύετε καλά με πιρούνι. Ρίχνετε την ντομάτα, τα αβγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πάρετε ένα πηχτό, εύπλαστο μίγμα.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε ποσότητες από το μίγμα και τις πλάθετε με λαδωμένα χέρια σε μικρές κροκέτες, τις οποίες αλευρώνετε ελαφρώς.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα πλαϊνά κατά 2 εκ. σε ύψος και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει τηγανίζετε τις κροκέτες σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρετε ζεστές.
Σκορδοχτυπητή: Πολτοποιείτε στο μούλτι όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα.
Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα