Tρώμε μεξικάνικο: 10 συνταγές που θα σε κάνουν να πεις «Viva Mexico!»

Διοργανώστε μεξικάνικη βραδιά απολαμβάνοντας συνταγές από τη γενέτειρα της σοκολάτας, αλλά και πατρίδα γεύσεων, που δεν περνούν απαρατήρητες.

Έχοντας ως βάση την ταπεινή τορτίγια, η μεγάλη παραδοσιακή κουζίνα του Μεξικού συνδυάζει επιρροές από την προκολομβιανή μαγειρική, την ευρωπαϊκή και τη μαγειρική της Βόρειας Αφρικής. Εδώ ο Ισπανός κατακτητής Χερνάντο Κορτέζ δοκίμασε για πρώτη φορά σοκολάτα, καλεσμένος στην αυλή του Μοντεζούμα Β΄, του τελευταίου βασιλιά των Αζτέκων. Πρωτοδοκίμασε ακόμα καλαμπόκι, πιπεριές τσίλι και ντομάτες, τρόφιμα που οι Ευρωπαίοι δεν ήξεραν ούτε κατά διάνοια, πολύ περισσότερο δεν τα είχαν δοκιμάσει. Στο Μεξικό μπορείτε να φάτε σχεδόν τα πάντα. Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία τροφίμων με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Στα βουνά θα βρείτε λαγούς και πέστροφες, στις ακτές τις πιο νόστιμες γαρίδες του κόσμου, στα τροπικά δάση του Yucatan άγριες γαλοπούλες, στις ερήμους του Βορρά πικάντικα μαγειρεμένα μοσχάρια και γίδες ψητές. Σε μια άλλη περιοχή της πόλης του Μεξικού η οικονομία στηρίζεται στην καλλιέργεια κάκτων προορισμένων για τη μαγειρική. Και σε περιοχές της δυτικής επαρχίας της Oaxaca υπάρχουν φάρμες που εκτρέφουν ακρίδες για τη… γαστρονομία. Εμείς ωστόσο, δεν σάς κάνουμε το τραπέζι με… ακρίδες αλλά με συνταγές που έχουμε όλοι αγαπήσει. Δοκιμάστε τες μία-μία.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr