Μπάμιες με κοτοκεφτέδες στη γάστρα

Οι καλοκαιρινές μπάμιες ψήνονται στο, φούρνο με σάλτσα ντομάτας και αφράτους κεφτέδες κοτόπουλου. Θα τις συμπαθήσουν ακόμα και όσοι τις αντιπαθούν.

NET-KOTOKEFTEDAKIA
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια δυο βράσεις.

Στρώνετε τις μπάμιες σε γάστρα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ένα φλιτζάνι μαϊντανό, κουνάτε το σκεύος να ανακατευτούν οι μπάμιες με τη σάλτσα της ντομάτας, σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το φαγητό στο φούρνο να ψήνεται.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μίγμα για τους κοτοκεφτέδες: σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά. Προσθέτετε την ντομάτα, την πάπρικα, το καρδάμωμο, τη φρυγανιά, το κρασί, το μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε καλά το μίγμα και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες μέτριους σε μέγεθος.

Κλείσιμο
Αφού ψηθούν οι μπάμιες για 40 λεπτά, βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο και μοιράζετε ενδιάμεσα τους κεφτέδες. Σκεπάζετε ξανά και συνεχίζετε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμα. Ύστερα ελέγχετε τα υγρά του φαγητού, ξεσκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για λίγο επιπλέον μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης