Σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα

Οι γεμιστές σαρδέλες εδώ γίνονται ο τέλειος μεζές για το ούζο και όχι μόνο

Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι, τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά. Τις ξεπλένετε, τις σουρώνετε και τις ανοίγετε μία μία σαν πεταλούδα.

Χτυπάτε στο μίξερ το μπαγιάτικο ψωμί να γίνει ψίχουλα και το ανακατεύετε με το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, το σκόρδο και δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι.

Μοιράζετε τη γέμιση στα ψαράκια, τα αλατοπιπερώνετε , τα κλείνετε και τα τυλίγετε ένα ένα με ζεματισμένο αμπελόφυλλο. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι, ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 15 λεπτά.

Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις γεμιστές σαρδέλες στα κάρβουνα. Τις σερβίρετε με ντοματίνια και μαύρες ελιές.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr