Γεμιστά με κιμά

Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην κλασική εκδοχή του.

net-me-kima_2
Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες και τα κολοκύθια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τους κιμάδες ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ρύζι, την ψίχα των λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας 1-2 λεπτά ακόμα, ρίχνετε τα μυρωδικά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις πατάτες.

Κλείσιμο
Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε καλά και ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης