Βενιζελικά (φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας)

Βενιζελικά (φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας)

Τα βενιζελικά ή αλλιώς φοντάν σοκολάτας με γλάσο βανίλιας, μπορούν να γίνουν το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας και όχι μόνο.

venizelika_net
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ποσότητα πρέπει να είναι ένα φλιτζάνι περίπου.

Αλέθετε τα αμύγδαλα στο multi προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με την τριμμένη κουβερτούρα. Περιχύνετε το μίγμα πρώτα με το λικέρ και μετά ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι. Ζυμώνετε το μίγμα ρίχνοντας όσο σιρόπι χρειαστεί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα που θα πλάθεται.

Βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και παίρνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλάκια. Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά.

Για το γλασάρισμα: ζεσταίνετε τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει ρευστή. Προσοχή, δεν πρέπει να κοχλάσει. Ρίχνετε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα στο γλάσο και τα γυρνάτε να σκεπαστούν παντού. Αν δείτε ότι το γλάσο αρχίζει να βράζει, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Κλείσιμο
Βγάζετε τα τρουφάκια ένα ένα και τα ακουμπάτε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τα στολίζετε με μια λεπτή γραμμή βανίλιας από πάνω. Αφήνετε να στεγνώσουν και τα βάζετε σε τρουφόχαρτα πριν τα σερβίρετε.

Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης