Σημαντική προσπάθεια να πιστοποιηθεί το κρητικό αβοκάντο ως ΠΓΕ
Το αβοκάντο αποκτάει κρητική «ταυτότητα».
Μπορεί να μην αποτελεί είδηση ότι στην Κρήτη καλλιεργούνται τα εξωτικά αβοκάντο, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά συγκεντρώνονται στοιχεία που τεκμηριώνουν τη σχέση μεταξύ ποιότητας και γεωγραφικής προέλευσης, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Φυσικοχημική εξέταση καρπών αβοκάντο από καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Κρήτη με σκοπό την τεκμηρίωση της σχέσης ποιότητας – γεωγραφικής ένδειξης», δίνουν κρητική ταυτότητα στο αβοκάντο.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town