Σημαντική προσπάθεια να πιστοποιηθεί το κρητικό αβοκάντο ως ΠΓΕ
29.07.2020
09:00
Το αβοκάντο αποκτάει κρητική «ταυτότητα».
Μπορεί να μην αποτελεί είδηση ότι στην Κρήτη καλλιεργούνται τα εξωτικά αβοκάντο, ωστόσο τώρα για πρώτη φορά συγκεντρώνονται στοιχεία που τεκμηριώνουν τη σχέση μεταξύ ποιότητας και γεωγραφικής προέλευσης, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος.
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Φυσικοχημική εξέταση καρπών αβοκάντο από καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Κρήτη με σκοπό την τεκμηρίωση της σχέσης ποιότητας – γεωγραφικής ένδειξης», δίνουν κρητική ταυτότητα στο αβοκάντο.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Φυσικοχημική εξέταση καρπών αβοκάντο από καλλιεργούμενες ποικιλίες στην Κρήτη με σκοπό την τεκμηρίωση της σχέσης ποιότητας – γεωγραφικής ένδειξης», δίνουν κρητική ταυτότητα στο αβοκάντο.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr