Λιγκουίνι με μύδια, κυδώνια, αβγοτάραχο και λεμόνι
04.08.2020
10:00
Μια μακαρονάδα φουλ του καλοκαιριού μιας και το καλοκαιρινό τραπέζι αγαπά πολύ τα καλά της θάλασσας.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τα μύδια και τα κυδώνια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Σβήνετε με το κρασί και καλύπτετε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά τα θαλασσινά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα πετάτε.
Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα πασπαλίζοντας με το αβγοτάραχο.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τα μύδια και τα κυδώνια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Σβήνετε με το κρασί και καλύπτετε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά τα θαλασσινά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα πετάτε.
Τα σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύετε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα πασπαλίζοντας με το αβγοτάραχο.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr