Τυρόπιτες γλυκές Τήνου

Αν και είναι το γλυκό του Πάσχα στο νησί, είναι τόσο νόστιμες που τις φτιάχνουν και όλο το χρόνο στα σπίτια και σε ζαχαροπλαστεία.

Αναμιγνύετε όλα τα υλικά του φύλλου μέσα σε μια λεκανίτσα και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι μέτριο, ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Το χωρίζετε σε μπαλίτσες σε μέγεθος πορτοκαλιού και το ανοίγετε στη μηχανή των ζυμαρικών σε λεπτό φύλλο, όσο πιο λεπτό μπορείτε.

Αλέθετε το τυρί στο μύλο και το αναμιγνύετε μέσα σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Το μίγμα πρέπει να είναι σφιχτό και να στέκεται. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε δίσκους από το φύλλο που ανοίξατε. Βάζετε στο κέντρο του κάθε δίσκου από μία κουταλιά γέμιση.

Ύστερα πιάνετε το φύλλο περιφερειακά και το ανασηκώνετε πάνω από τη γέμιση. Ξεκινάτε να το τσιμπάτε με μικρές τσιμπιές του δείκτη και του αντίχειρα και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας δημιουργείτε ένα πλισέ περιμετρικά κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Αραδιάζετε τα τυροπιτάκια σε αλουμινένιο ταψί και στο τέλος πασπαλίζετε το καθένα ξεχωριστά με λίγη ζάχαρη. Ψήνετε τα τυροπιτάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αφού κρυώσουν τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διατηρούνται για 2 εβδομάδες εκτός ψυγείου.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr