Μάσιμο Μποτούρα: Ο διανοούμενος της γαστρονομίας

Ο σπουδαίος Ιταλός σεφ με τα τρία αστέρια Michelin είχε φτάσει στα όρια να παρατήσει τη δουλειά, τη γαστρονομία και το όραμά του. Ώσπου χάρη σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα ο κόσμος ανακάλυψε τις αρετές της μεταμοντέρνας ταλιατέλας του.

Το 2016 και το 2018 η «Osteria Francescana» στο κέντρο της Μοντένα ψηφίστηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Από το 2012 ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου έχει ραμμένα στην ούγια της ποδιάς του τρία αστέρια Michelin. Οι επόμενες διαθέσιμες κρατήσεις για κάποιο τραπέζι στο θρυλικό εστιατόριο βρίσκονται κάπου στον βαθύ Φλεβάρη του 2021. Κι όμως, τα παραπάνω τεκμήρια, αν και δηλωτικά της επιτυχίας του Ιταλού σεφ, την περιγράφουν μόνο ακροθιγώς.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr