Μπουρεκάκια τυριού

Μπουρεκάκια τυριού

Μπουρεκάκια τυριού με άρωμα Τήνου, που μπορεί να γίνουν το τέλειο κυριακάτικο πρωινό.

Μπουρεκάκια τυριού
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και προσθέτετε το αβγό, το λάδι, το αλάτι και σταδιακά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι στην ελαστικότητα που προτιμάτε. Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι, πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Αν ανοίξετε το φύλλο στη μηχανή των ζυμαρικών, θα πρέπει να είναι σκληρή κι ελαστική για να μην κολλάει. Αφήνετε τη ζύμη στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Βάζετε το τυρί στο μπολ και το θρυμματίζετε με τα χέρια. Ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε να αναμειχθούν καλά. Χωρίζετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε φύλλο. Τα κόβετε σε μαντιλάκια των 10εκ.

Βάζετε μια κουταλιά γέμιση από τη μια πλευρά, διπλώνετε την άλλη μισή από πάνω και με ροδέλα ή με ειδικό εργαλείο κόβετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Ακουμπάτε τα μισοφέγγαρα σε δίσκο που έχετε καλύψει προηγουμένως με βαμβακερή πετσέτα. Όταν τα ετοιμάσετε όλα βάζετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί στη φωτιά. Βυθίζετε ένα ένα τα μπουρεκάκια στο καυτό λάδι να τηγανιστούν. Όταν ροδίσουν από τη μια τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη.

Τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί απορροφητικό κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σε θερμοκρασία δωματίου.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης