Κοτόπουλο kung pao με νουντλς lo-main

Τα νουντλς είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ασιατικής κουζίνας. Τα φτιάχνουμε με γλυκόξινη σάλτσα και κοτόπουλο και γίνονται ένα super πιάτο!





























































































Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε μπολ μαζί με το κοτόπουλο και το αφήνετε για 30 λεπτά (εναλλακτικά ψήνετε το κοτόπουλο σε vacuum bag χωρίς το κορνφλάουρ).

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορνφλάουρ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε τις κινέζικες πιπεριές με το ελαιόλαδο για 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό μέρος του κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα επιπλέον. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε κοτόπουλο και νουντλς σε πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr