Ψάρι πλακί, η σπεσιαλιτέ της ελληνικής ταβέρνας
13.08.2020
11:30
Ένα κλασικό φαγητό που βρίσκουμε συχνά στις ταβέρνες με μοναδική νοστιμιά! Το ψάρι πλακί γίνεται στον φούρνο ή σε ρηχή κατσαρόλα και έχει αρκετές παραλλαγές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις πατάτες για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και επάνω ακουμπάτε το ψάρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το μίγμα το περιεχόμενο του ταψιού, πασπαλίζετε με μαϊντανό και μοιράζετε τις σταφίδες. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά. Αφαιρείτε και ψήνετε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγητό.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και επάνω ακουμπάτε το ψάρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το μίγμα το περιεχόμενο του ταψιού, πασπαλίζετε με μαϊντανό και μοιράζετε τις σταφίδες. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά. Αφαιρείτε και ψήνετε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το φαγητό.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr