Κρίθινα παξιμάδια σερβιρισμένα με δύο τρόπους

Κρίθινα παξιμάδια σερβιρισμένα με δύο τρόπους

Κρίθινα παξιμάδια σερβιρισμένα με δύο τρόπους, που είναι εξίσου νόστιμοι.

012suntagi
Για τη μους ταραμά: Χτυπάτε τον ταραμά με το νερό στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε να χτυπάτε λίγο ακόμα. Προσθέτετε το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ηλιέλαιο, λίγο κάθε φορά, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Όταν πήξει σταματάτε το χτύπημα για να μην κόψει η ταραμοσαλάτα. Μεταφέρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για τον ντάκο με τον ταραμά: Βρέχετε ελαφρά το παξιμάδι και απλώνετε πάνω του μερικές κουταλιές μους ταραμά. Γαρνίρετε με κυβάκια ντομάτας, αντζούγια ή γαύρο μαρινάτο, κάππαρη και ψιλοκομμένο άνηθο.

Για την κουκουβάγια: Τρίβετε την ντομάτα στον τρίφτη, την αλατίζετε, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Βρέχετε ελαφρά τα παξιμάδια και μοιράζετε πάνω τους πρώτα την ντομάτα και μετά την ξινομυζήθρα. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη, γαρνίρετε με ελίτσες και λίγο ελαιόλαδο.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης