Μπριάμ σε κρύα σαλάτα με φέτα και δυόσμο
12.07.2023
08:00
Το μπριάμ στην κλασική εκδοχή του, απλό και απολαυστικό, σερβιρισμένο με κύβους φέτας. Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού.
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κυβάκια διαμέτρου 3 εκ. τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σκόρδο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Βγάζετε το μπριάμ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα μεταφέρετε το μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, γαρνίρετε με τη φέτα κομμένη σε χοντρούς κύβους και τον δυόσμο.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine,gr
Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνετε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τον χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Βγάζετε το μπριάμ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα μεταφέρετε το μπριάμ σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, γαρνίρετε με τη φέτα κομμένη σε χοντρούς κύβους και τον δυόσμο.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine,gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr