Κεφτεδάκια μελιτζάνας με ξιδάτη σάλτσα ντομάτας

Ο συνδυασμός ντομάτας, σκόρδου και ξιδιού δίνει την αγαπημένη μου ντοματένια σάλτσα.

Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας: Ακουμπάτε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στον φούρνο (ή στα κάρβουνα αν έχετε ανάψει φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο, ίσα να βγάλει το άρωμά του, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Σβήνετε με το ξίδι, προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον βασιλικό και τον μαϊντανό.

Μόλις κρυώσουν οι μελιτζάνες και μπορείτε να τις δουλέψετε, τις ξεφλουδίζετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα μούλτι ή μίξερ πολυκόφτη ρίχνετε τα παξιμάδια με τον μαϊντανό και τα θρυμματίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί με αλατοπίπερο και πλάθετε το μίγμα σε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.

Σε μεσαίο τηγάνι ρίχνετε μπόλικο σπορέλαιο και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και συνοδεύετε με το δροσερό γιαούρτι.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr