Καλαμαράκια με μυρωδικά και τσίλι

Τα καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, είναι ο καλύτερος μεζές ή κυρίως πιάτο με θέα θάλασσα!

Σε ένα πιάτο ρίξτε λίγο γάλα και σε ένα άλλο ανακατέψτε το αλεύρι και το κορνφλάουρ μαζί με μπόλικο αλάτι και πιπέρι.

Γεμίστε ένα τηγάνι κατά το 1/3 με σπορέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Βουτήξτε τα καλαμαράκια πρώτα στο γάλα και μετά στο αλεύρι. Τηγανίστε τα καλαμαράκια σε δόσεις για 1-2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίξτε για 1 λεπτό σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα με ανθό αλατιού.

Αν είστε φαν των καυτερών γεύσεων, ανακατέψτε τα σε μια πιατέλα με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, πιπερίτσες τσίλι, φιστίκια και χυμό λάιμ ή λεμονιού. Τελειώστε με λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό που τους ταιριάζει πολύ και θα έχετε ένα πιάτο που θυμίζει έθνικ κουζίνα.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στοcantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr