Μαγειρεύουμε φουρνιστές ντομάτες με πετιμέζι, σαν μεζέ...

Μαγειρεύουμε φουρνιστές ντομάτες με πετιμέζι, σαν μεζέ...

Ένα νόστιμο μεζεδάκι που φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά. Συνοδεύετε απαραιτήτως με φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Μαγειρεύουμε φουρνιστές ντομάτες με πετιμέζι, σαν μεζέ...
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στη μέση. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι στο οποίο απλώνετε τις ντομάτες σε μονή στρώση με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.

Σκορπίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και βάζετε τις ολόκληρες σκελίδες ανάμεσα στις ντομάτες. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.

Ψήνετε τις ντομάτες στο φούρνο για 20 λεπτά. Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά ακόμη, μέχρι να αρχίσουν να καψαλίζονται. Σερβίρετε τις ντομάτες με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης