Οι 3 κατηγορίες τροφίμων που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Τι ανακάλυψαν ερευνητές του Χάρβαρντ και του Καίμπριτζ;

Τα τρία είδη τροφίμων που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αποκαλύπτει νέα έρευνα του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ.

Για να μελετήσουν τα διαφορετικά τρόφιμα και πώς αυτά συνδέονται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές έρευνες. Αρχικά, οι επιστήμονες του Καίμπριτζ μελέτησαν 9.754 άτομα που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 και 13.662 άτομα που συμμετείχαν στη μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη EPIC (Ευρωπαϊκή Προοπτική Διερεύνησης για τον Καρκίνο και τη Διατροφή).

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr