Για τα πατατοψωμάκια: Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνετε το αλεύρι κάνοντας ένα βουναλάκι. Με τη γροθιά σας κάνετε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί τα αβγά, τη σκόνη για τον πουρέ πατάτας, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το γάλα και τη μαγιά. Αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι σας, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας το αλεύρι λίγο λίγο στο κέντρο με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ενωθούν όλα καλά (χωρίς ακόμα να έχουν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα), τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια για 5-6 λεπτά, μέχρι το βούτυρο σχεδόν να λιώσει και να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Συνεχίζετε να τη ζυμώνετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη βάζετε σε μια λεκάνη, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για 45-60 λεπτά σε σχετικά χλιαρό μέρος, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το
κασέρι, το ζαμπόν, το μαϊντανό, τα χτυπημένα ασπράδια και την πάπρικα. Αφήνετε κατά μέρος.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο
Olivemagazine.gr