Γλυκιά τραχανόπιτα

Γλυκιά τραχανόπιτα

Αυτή η τραχανόπιτα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό, που θα συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας.

traxanopitanet
Ετοιμάζετε τη γέμιση: βράζετε τον τραχανά με τα τρία φλιτζάνια νερό μέχρι να πιει το νερό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ανθόνερο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Σε μέτριο ταψί στρώνετε δύο φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με μίγμα από λάδι και βούτυρο. Ξεχωρίζετε δύο φύλλα για το «κλείσιμο» της πίτας και τα βάζετε στην άκρη. Μετράτε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάλογα χωρίζετε σε αντίστοιχα μέρη και τη γέμιση.

Απλώνετε ομοιόμορφα ένα μέρος από τη γέμιση πάνω στα φύλλα του ταψιού και σκεπάζετε με άλλο φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν η γέμιση και τα φύλλα. Στρώνετε από πάνω τα δύο τελευταία φύλλα, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το μίγμα λαδιού-βουτύρου.

Αλείφετε και την επιφάνεια της τραχανόπιτας με όσο μίγμα λαδιού περισσεύει και την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγη ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.

Κλείσιμο
Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης