Κοτοσαλάτα με πατάτες, ντοματίνια και πράσινα φασολάκια

Αυτή η σαλάτα είναι διαφορετική, καθώς χρειάζεται τηγάνι. Κοτόπουλο, φασολάκια, πατάτες και μπαχαρικά δημιουργούν το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με τον κουρκουμά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά χωρίς να λιώσουν.

Σε ξεχωριστή κατσαρολίτσα βράζετε μέσα σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 4 λεπτά. Τα στραγγίζετε τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό να κρατήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζετε ξανά.

Αλατοπιπερώνετε ένα τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει. Τοποθετείτε πάνω τα φιλετάκια του κοτόπουλου από τη λεία πλευρά και αλατοπιπερώνετε την πάνω πλευρά. Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από τη μια πλευρά και γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη.

Ετοιμάζετε τη σος αναμιγνύοντας όλα τα υλικά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τις πατάτες με τα φασολάκια, το κρεμμύδι και τα ντοματίνια, προσθέτοντας τον μαϊντανό, τη μισή σος και λίγο ελαιόλαδο ακόμη.

Κόβετε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το ανακατεύετε με την υπόλοιπη σος. Διακοσμείτε τη σαλάτα με το κοτόπουλο και το αβγό και σερβίρετε.

Διαβάστε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr