Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι σε σχέση με Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία

«Χαμήλα» βρίσκονται οι τιμές για το ελληνικό καλάθι σε σχέση με τα ευρωπαϊκά

Σημαντικά χαμηλότερες είναι οι τιμές για το καλάθι της νοικοκυράς στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με Αγγλία, Ισπανία και Πορτογαλία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Στη συγκεκριμένη έρευνα γίνεται σύγκριση τιμών σε ένα τυπικό καλάθι του σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2020 με την Αγγλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει ανά χώρα.

Για την έρευνα
Για την παρούσα ανάλυση συγκρίθηκαν οι τιμές σε 20 υποκατηγορίες προϊόντων που συνθέτουν ένα τυπικό καλάθι αγορών. Αυτές οι υποκατηγορίες προϊόντων εξετάζονται από ένα σημαντικό δείγμα πάνω από 2.000 τιμών προϊόντων και 20 διαφορετικές αλυσίδες σουπερμάρκετ στις τέσσερις χώρες συνολικά για να υπολογισθούν οι μέσες τιμές, με δειγματοληψίες από έγκυρα site σύγκρισης τιμών σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και από αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμές προϊόντων σε προσφορά, όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε κάθε χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr