Σπαγγέτι με χταπόδι, κουκουνάρι και σταφίδες

Μια μακαρονάδα με χταπόδι, που θα σάς κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε καλοκαιρινή ραστώνη απολαμβάνοντάς την σε ταβερνάκι δίπλα στο κύμα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και το κουκουνάρι για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τις ντομάτες αφήνοντάς τες να πάρουν βράση. Προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε λεπτές φέτες, τις σταφίδες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει και να μελώσει.

Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατ'ατε 2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασαν. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το χταπόδι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά επιπλέον, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε το κρύο βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine,gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr