Οι ντομάτες προβενσάλ μπορούν να γίνουν ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο με τη συνοδεία τυριού.
Πλένετε καλά τις ντομάτες και τις σκουπίζετε. Τις κόβετε στη μέση και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε την καθεμιά με μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τις αλατίζετε ελαφρά και τις πιπερώνετε. Τις αφήνετε να περιμένουν.
Ετοιμάζετε τα πολύ ψιλοκομμένακρεμμύδια σας: τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε μέσα το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Ρίχνετε το μαϊντανό και τη μισή γαλέτα. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά και μοιράζετε το μίγμα κρεμμυδιού πάνω στις κομμένες ντομάτες.
Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο ρίχνοντάς το με ένα κουτάλι, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και με την υπόλοιπη γαλέτα. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 150°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε τις ντομάτες σε πιατέλα. Τρώγονται πολύ ευχάριστα και ζεστές και σε θερμοκρασία δωματίου.
Κλείσιμο
Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Η MINOAN LINES προσφέρει πλέον καθημερινές προσεγγίσεις από και προς το λιμάνι του Αδάμαντα σε μόλις 3 ώρες και 50 λεπτά, συνδέοντας το νησί απευθείας με τον Πειραιά και το Ηράκλειο Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο κλάδο με θετικούς δείκτες ανάπτυξης και πλέον προχωρά στην υλοποίηση ενός ισχυρού πλάνου επενδύσεων
Μέσω του NBG Business Seeds, η Τράπεζα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, σε κάθε βήμα, προσφέροντας όχι μόνο χρηματοδότηση, αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη, εργαλεία και δικτύωση.