Το νέο street food concept με την υπογραφή των La Pasteria συνδυάζει την αυθεντική ιταλική φινέτσα με μια μοντέρνα αισθητική και φέρνει επανάσταση στο φαγητό on the go.
Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα
Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα
Τα αγαπημένα μας σουτζουκάκια εδώ φτιάχνονται με 2 κιμάδες και σερβίρονται με πικάντικη κρασάτη σάλτσα.
Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα με τα χέρια. Πλάθετε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήμα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Βγάζετε τα σουτζουκάκια σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτετε την πάπρικα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Βγάζετε τα σουτζουκάκια σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Προσθέτετε την πάπρικα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα