Καρότο: 10 συνταγές με τη θρεπτική ρίζα

Γλυκό και τραγανό, με ξυλώδη υφή και ιδιαίτερα θρεπτικό, το καρότο είναι από τα λαχανικά που αξίζουν καθημερινά θέση στο τραπέζι μας.

Συγκεντρώσαμε 10 συνταγές από το τεφτέρι του Olivemagazine.gr για να το απολαύσετε.

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο. Περιέχουν επίσης βήτα-καροτίνη, που ανήκει στα καροτενοειδή, φυσικές χρωστικές των κίτρινων, κόκκινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών. Είναι μια λιποδιαλυτή προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Απορροφάται στο έντερο και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α κατά την πέψη. Τα καρότα περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Θέλετε μληπως και α΄λλου λόγους για να το απολαύσετε ακόμα και σκέτο ως σνακ;

Δείτε  περισσότερα ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr