Τυλίγονται οι λαχανοντολμάδες; Όχι πάντα!
Τυλίγονται οι λαχανοντολμάδες; Όχι πάντα!
Οπτικά θυμίζουν γιουβαρλάκια. Στη γεύση όμως θα είναι σαν να τρώτε τους κλασικούς λαχανοντολμάδες, στην πιο εύκολη εκδοχή τους, αφού δεν χρειάζονται τύλιγμα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα ντολμαδάκια, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα σε μπάλες ίδιου μεγέθους.
Για τη γαρνιτούρα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις μπάλες του κιμά.
Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία του.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα με μίξερ χειρός. Έπειτα ενσωματώνετε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε μία κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς, έτσι ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Επαναλαμβάνετε μία-δύο φορές επιπλέον, ανάλογα την ποσότητα του ζωμού. Προσέχετε το ζουμί να μην είναι καυτό γιατί θα κόψει το αβγολέμονο. Αν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κουζίνας, η ιδανική θερμοκρασία είναι κάτω από 50οC.
Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με το αβγολέμονο και σερβίρετε σε πιάτα.
Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Για τη γαρνιτούρα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις μπάλες του κιμά.
Προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και μαγειρεύετε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία του.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα με μίξερ χειρός. Έπειτα ενσωματώνετε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε μία κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς, έτσι ώστε να παστεριωθούν τα αβγά. Επαναλαμβάνετε μία-δύο φορές επιπλέον, ανάλογα την ποσότητα του ζωμού. Προσέχετε το ζουμί να μην είναι καυτό γιατί θα κόψει το αβγολέμονο. Αν χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κουζίνας, η ιδανική θερμοκρασία είναι κάτω από 50οC.
Περιχύνετε τα ντολμαδάκια με το αβγολέμονο και σερβίρετε σε πιάτα.
Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα