Το νέο street food concept με την υπογραφή των La Pasteria συνδυάζει την αυθεντική ιταλική φινέτσα με μια μοντέρνα αισθητική και φέρνει επανάσταση στο φαγητό on the go.
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια αλλιώς: Με μπακαλιάρο και είναι super νόστιμα!
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια αλλιώς: Με μπακαλιάρο και είναι super νόστιμα!
Μια παραλλαγή στην κλασική πολίτικη συνταγή, για τσιπουροποσίες, ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον περνάτε σε 2-3 δόσεις από το μούλτι μέχρι να αρχίσει να λιώνει αλλά όχι εντελώς. Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρετε ένα σχετικά σφιχτό κιμά (αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον φρυγανιά).
Πλάθετε σουτζουκάκια, τα απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κύμινο. Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, 300ml νερό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο (να καλυφθεί κατά 2εκ. σε ύψος), αλευρώνετε και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνετε τα σουτζουκάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Πλάθετε σουτζουκάκια, τα απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κύμινο. Μόλις το κρεμμύδι αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, 300ml νερό και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο (να καλυφθεί κατά 2εκ. σε ύψος), αλευρώνετε και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Ρίχνετε τα σουτζουκάκια στο τηγάνι με τη σάλτσα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα