Μπαμπάς με ρούμι
20.10.2020
17:00
Ένα τόσο αγαπημένο γλυκό της κλασικής ζαχαροπλαστικής που πάντα έχει μια θέση στις επιλεγμένες συνταγές μας.
Για τους μπαμπάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μπολάκι βάζετε το χλιαρό γάλα και τη μαγιά και την αφήνετε να μουσκέψει για 4 λεπτά. Την ανακατεύετε καλά με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθεί και τη ρίχνετε στο αλεύρι. Προσθέτετε το βούτυρο, τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ για 3 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε σχετικά ζεστό μέρος για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζετε το μίγμα σε 10-12 βουτυρωμένα μικρά ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνετεγια 30 λεπτά. Βγάζετε τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνετε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρετε και τους μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε.
Τρυπάτε τους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Με ένα μαχαιράκι τούς χαράζετε οριζόντια στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψετε στα δύο και τους γεμίζετε με τη σαντιγί. Γαρνίρετε με κερασάκια γλασέ και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζετε το μίγμα σε 10-12 βουτυρωμένα μικρά ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνετεγια 30 λεπτά. Βγάζετε τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνετε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρετε και τους μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι και ανακατεύετε.
Τρυπάτε τους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Με ένα μαχαιράκι τούς χαράζετε οριζόντια στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψετε στα δύο και τους γεμίζετε με τη σαντιγί. Γαρνίρετε με κερασάκια γλασέ και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr