Πανακότα με γάλα καρύδας και σοκολατένια σάλτσα φρούτων

Το ιταλικό διάσημο γλυκό με την ωραία κρεμώδη υφή, σερβιρισμένο με μια ωραία σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με κονιάκ.

Σε ένα μπολ βάζετε δύο νεροπότηρα κρύο νερό και διαλύετε μέσα το κορνφλάουρ. Προσθέτετε την κρέμα και το γάλα καρύδας, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και τα αδειάζετε σε κατσαρόλα.

Ζεσταίνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε αντικολλητική φόρμα. Αφού κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα αχλάδια και τα μήλα, περιχύνετε τη ζάχαρη και ρίχνετε το κονιάκ. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και τα βράζετε χωρίς να προσθέσετε νερό για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να χλιαρύνουν. Ρίχνετε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Ξεφορμάρετε την πανακότα σε μακρόστενη πιατέλα, την περιχύνετε με τη σάλτσα και τη σερβίρετε.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr