Βάζετε τα φασόλια να βράσουν σε άφθονο νερό με το φύλλο δάφνης και 1 κουτ. γλυκού αλάτι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το λάχανο.
Προσθέτετε τον πελτέ, τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και περίπου 800 ml νερό. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 -50 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, χωρίς να διαλυθούν, και να χυλώσει ωραία το φαγητό. Το σερβίρετε ζεστό με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και τραγανό ψωμί αν θέλουμε.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο
Olivemagazine.gr