Αχνιστό ψάρι με παντζαροσκορδαλιά

Το αγαπημένο ψάρι που δεν λείπει από το καθημερινό τραπέζι αχνίζεται στον φούρνο με μυρωδικά και κρασί, ενώ σερβίρεται με μια φανταστική σκορδαλιά με παντζάρια.

Καλύπετε με λαδόκολλα τη βάση και τα πλαϊνά ενός ταψιού που να χωράει τα ψάρια (οι άκρες της λαδόκολλας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους). Στη συνέχεια βάζετε πάνω από την λαδόκολλα τις φέτες των λεμονιών και τα μυρωδικά και προσθέτετε το κρασί και το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα ψάρια, τα μεταφέρετε στο ταψί, κλείνετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 25΄ στους 200οC στον αέρα ή λίγο παραπάνω ανάλογα το μέγεθός τους.

Σκορδαλιά: Στο μεταξύ στο μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σε αργή συνεχόμενη ροή. Δοκιμάζετε τη γεύση και διορθώνετε με αλάτι και ξίδι αν χρειαστεί. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό με την παντζαροσκορδαλιά.

Δείτε τις αναλογίες και ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr