Πίτα του βοσκού με κολοκύθα και κιμά
01.11.2020
14:00
Συνδυάσαμε την κολοκύθα με κιμά από μοσχάρι και φτιάξαμε μια πίτα που μάς βγήκε σαν του βοσκού.
Αφαιρείτε τους σπόρους από τις φέτες της κολοκύθας και τις απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και λίγη κανέλα, ραντίζετε με σταγόνες από ελαιόλαδο και τις ψήνετε στους 180ºC για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα καρότα, την ξυσμένη ντομάτα και σιγοβράζετε για ένα μισάωρο περίπου προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον αρακά, το βασιλικό και το δυόσμο ψιλοκομμένα κι αφήνετε τον κιμά στην άκρη.
Αφαιρείτε από την κολοκύθα τη φλούδα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ σε κομμάτια. Προσθέτετε τη βρασμένη πατάτα και πολτοποιείτε το μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας το δυόσμο και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Αδειάζετε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον σκεπάζετε με τον πουρέ της κολοκύθας. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τους κολοκυθόσπορους. Μοιράζετε το βούτυρο σε κυβάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα το φαγητό.
Δείτε τις αναλογίες και ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Στο μεταξύ σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα καρότα, την ξυσμένη ντομάτα και σιγοβράζετε για ένα μισάωρο περίπου προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον αρακά, το βασιλικό και το δυόσμο ψιλοκομμένα κι αφήνετε τον κιμά στην άκρη.
Αφαιρείτε από την κολοκύθα τη φλούδα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ σε κομμάτια. Προσθέτετε τη βρασμένη πατάτα και πολτοποιείτε το μίγμα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι. Τα ενσωματώνετε στη γέμιση προσθέτοντας το δυόσμο και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Αδειάζετε τον κιμά σε πυρίμαχο σκεύος και τον σκεπάζετε με τον πουρέ της κολοκύθας. Πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τους κολοκυθόσπορους. Μοιράζετε το βούτυρο σε κυβάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα το φαγητό.
Δείτε τις αναλογίες και ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr