Το φρούτο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου

Το φρούτο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου

Τι ξέρεις για το πικρό πεπόνι, γνωστό και ως γκόγια;

Το φρούτο που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου
Στην αναζήτηση μας για υγιεινές τροφές, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ασυνήθιστο φρούτο με παράξενο όνομα, που όμως δικαιολογείται απολύτως από τα χαρακτηριστικά του και το οποίο, θεωρείται εξαιρετική επιλογή για την εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα.

Πρόκειται για το πικρό πεπόνι (γνωστό και ως γκόγια), που φύεται κυρίως στη Νότια Αμερική και στην Ασία, οπτικά θυμίζει περισσότερο αγγούρι ή κολοκύθι παρά πεπόνι και παίρνει το όνομα του από την πικρή γεύση του. Και μπορεί η γεύση του να μην το καθιστά ιδανικό για φρουτοσαλάτα, ωστόσο οι ιδιότητες του, μεταξύ των οποίων και η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα, το καθιστούν μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Ειδικότερα, το πικρό πεπόνι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως βιταμίνες C, A, E και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένων των φυλλικού οξέος και B2. Επιπλέον, περιέχει κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης