Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου
15.06.2022
08:00
To αγαπημένο παστίτσιο εδώ φτιάχνεται με κιμά κοτόπουλου δημιουργώντας μια εναλλακτική πρόταση. Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ αφράτη.
Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε το μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πένες.
Για την επικάλυψη: Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε το μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πένες.
Για την επικάλυψη: Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr