Μπορούν οι τσίχλες να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών;

Μπορούν οι τσίχλες να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών;

Υπάρχει μια «κοινή πεποίθηση» θα λέγαμε, πως οι τσίχλες βοηθούν στο να χάσουμε κιλά. Ισχύει, όμως αυτό; Την απάντηση τη δίνει το σάιτ υγείας «Healthline» και δεν είναι μονολεκτική. Ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

tsixla
Αρχικά, η βοήθεια από τη τσίχλα στο θέμα απώλειας βάρους δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερη σημαντική, αν και υπάρχει αντίλογος πάνω σε αυτό. Τι αναφέρεται, όμως σχετικά με την όρεξη για φαγητό;

Το μάσημα της τσίχλας μειώνει την όρεξη
Το να μασάει κάποιος τσίχλες μπορεί να τον βοηθήσουν να αισθάνεται λιγότερο πεινασμένος και να έχει λιγότερες λιγούρες. Η δράση του μασήματος μπορεί να μειώσει την πείνα, καταναλώνοντας έτσι λιγότερα σνακ μέσα στην ημέρα.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, πρόσφατη μελέτη έδειξε, ότι η τσίχλα μείωσε την πείνα και την όρεξη μετά από 10 ώρες αφαγίας εξίσου αποτελεσματικά με την κατανάλωση ενός ποτού πλούσιου σε θερμίδες. Επίσης, σε μια άλλη μελέτη, συμμετέχοντες κλήθηκαν να μασήσουν τσίχλα χωρίς ζάχαρη για 30 λεπτά μετά το γεύμα. Ανέφεραν ότι αισθάνονταν πιο χορτασμένοι σε σχέση με όσους δεν μάσησαν τσίχλα.

Δείτε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης