3 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να καθαρίσεις με μια πατάτα
17.04.2021
11:00
Η πατάτα δεν είναι καλή μόνο για συνοδευτικό στο φαγητό μας, αλλά μπορεί να φανεί και αλλιώς χρήσιμη στην κουζίνα, για παράδειγμα στο καθάρισμα.
Θα θυμάσαι, φυσικά, ότι με μία πατάτα μπορείς να μαζέψεις εύκολα και αποτελεσματικά σπασμένα γυαλάκια από το πάτωμα. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να την αξιοποιήσεις, π.χ. για να καθαρίσεις σκεύη ή να κάνεις τα μαχαιροπίρουν σου να μοιάζουν σαν καινούργια. Ιδού λοιπόν, 3 -μη μαγειρικοί- τρόποι να αξιοποιήσεις τις πατάτες στην κουζίνα.
1. Καθάρισε τη σκουριά από τα σκεύη
Η πατάτας περιέχει οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της σκουριάς. Έτσι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να αποκαταστήσεις ένα σκουριασμένο μαντεμένιο τηγάνι. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να κόψεις μία πατάτα στη μέση, να βουτήξεις την πλευρά της σάρκας σε σε απορρυπαντικό πιάτων ή μαγειρική σόδα και να τρίψεις τις σκουριασμένες περιοχές. Μόλις απομακρυνθεί η σκουριά, πλύνε και στέγνωσε καλά το τηγάνι. Η ίδια τεχνική λειτουργεί και για άλλα εργαλεία της κουζίνας που ίσως έχουν εμφανίσει σκουριά, όπως μαχαίρια και μεταλλικές φόρμες για κέικ.
2. Γυάλισε τα ασημικά
Αντί να πετάξεις στον νεροχύτη το νερό από τις βραστές πατάτες, κράτησε το για να κάνεις τα ασημένια μαχαιροπίρουνα σου να μοιάζουν σαν καινούργια. Απλά, τα βυθίζεις μέσα στο νερό, που είναι πλούσιο σε άμυλο, τα αφήνεις για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τα τρίβεις με μία καθαρή πετσέτα.
Δείτε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
1. Καθάρισε τη σκουριά από τα σκεύη
Η πατάτας περιέχει οξαλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση της σκουριάς. Έτσι μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να αποκαταστήσεις ένα σκουριασμένο μαντεμένιο τηγάνι. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να κόψεις μία πατάτα στη μέση, να βουτήξεις την πλευρά της σάρκας σε σε απορρυπαντικό πιάτων ή μαγειρική σόδα και να τρίψεις τις σκουριασμένες περιοχές. Μόλις απομακρυνθεί η σκουριά, πλύνε και στέγνωσε καλά το τηγάνι. Η ίδια τεχνική λειτουργεί και για άλλα εργαλεία της κουζίνας που ίσως έχουν εμφανίσει σκουριά, όπως μαχαίρια και μεταλλικές φόρμες για κέικ.
2. Γυάλισε τα ασημικά
Αντί να πετάξεις στον νεροχύτη το νερό από τις βραστές πατάτες, κράτησε το για να κάνεις τα ασημένια μαχαιροπίρουνα σου να μοιάζουν σαν καινούργια. Απλά, τα βυθίζεις μέσα στο νερό, που είναι πλούσιο σε άμυλο, τα αφήνεις για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τα τρίβεις με μία καθαρή πετσέτα.
Δείτε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr