Πρασόρυζο με δαμάσκηνα

Στην αγιορείτικη κουζίνα τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αναδεικνύουν εξαιρετικά κάθε λαδερό φαγητό, όπως και σε αυτό πρασόρυζο, που είναι ένα από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε ποτέ.

Σε μεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2΄ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα πράσα και σοτάρετε για 3΄-4΄. Προσθέτετε το σέλερι, το σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ, το πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Βράζετε το πρασόρυζο για 25΄, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ζωμό αν χρειαστεί.

Περίπου 10΄ πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ανακατεύετε μέσα τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr