Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι
19.11.2020
08:00
Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου, με κρούστα από σουσάμι που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Σερβίρονται με τηγανητές πατάτες ή κάποιο πουρέ.
Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ντομάτα, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.
Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.
Βάζετε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, χωρίς να καούν. Σερβίρονται ζεστά.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.
Βάζετε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, χωρίς να καούν. Σερβίρονται ζεστά.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr