Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο
14.02.2021
09:00
Κλασικά αγαπημένο φαγητό για τα κυριακάτικα τραπέζια το κατσικάκι με τις πατάτες στον φούρνο. Το θυμάρι με τη ριγάνη θα πλημμυρίσουν το σπίτι με τις πιο όμορφες μυρωδιές.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140οC στον αέρα. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα τους, τις βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου, προσθέτετε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Αραιώνετε τη μουστάρδα με λίγο νερό και αλείφετε το κρέας καλά.Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες.
Τυλίγετε το ταψί με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτα επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σερβίρετε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες και ζουμί από το ταψί όσο είναι ζεστό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Αραιώνετε τη μουστάρδα με λίγο νερό και αλείφετε το κρέας καλά.Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί με τις πατάτες.
Τυλίγετε το ταψί με λαδόκολλα και κατόπιν με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 2 ώρες. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτα επιπλέον αν χρειαστεί, για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σερβίρετε το κρέας σε μεγάλη πιατέλα μαζί με τις πατάτες και ζουμί από το ταψί όσο είναι ζεστό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr