Μανώλης Παπουτσάκης: «Η ελληνική κουζίνα θα ξανανθίσει»

O σεφ που παρουσιάζει την εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» στην ΕΡΤ2  μιλά για την πορεία του στη μαγειρική, τα ΠΟΠ προϊόντα, αλλά και για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας.

Κρήτη-Θεσσαλονίκη, ένας δρόμος για τον Μανώλη Παπουτσάκη. Ένας δρόμος ψυχής και αναμνήσεων που τροφοδοτούν την άσβεστη πίστη του στην ελληνική κουζίνα. Αυτή που βρίσκει τον καλύτερο εαυτό της στη σειρά που παρουσιάζει στην ΕΡΤ2, ΠΟΠ Μαγειρική.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης δεν βρήκε τις ρίζες του, τον βρήκαν. Όπως συμβαίνει πάντα με τους κύκλους που ενώνουν τα σημεία της ζωής. Γεννιέται στο Βουλγάρω, ένα χωριό της Κισάμου Χανίων, ο προπάππους του, που τον προλαβαίνει μέχρι τα 20, είναι ένας από τους καλύτερους γαμοπιλαφάδες του νησιού, γιαγιά, μάνα και θεία, δεινές μαγείρισσες, αλλά η διαδρομή τον πάει αλλού.

Σπουδάζει φιλοσοφική στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου, φτάνει μέχρι το Εδιμβούργο για να κάνει μέρος του μεταπτυχιακού του και έρχεται στη Θεσσαλονίκη με υποτροφία. Εκεί πιάνει προσωρινά δουλειά βοηθός σε ένα κρητικό εστιατόριο για να βγάλει τα απαραίτητα. Σε έξι μήνες αναλαμβάνει την κουζίνα και δεκατρία χρόνια τώρα καθορίζει με τον τρόπο του, την γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr