Πώς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα, χωρίς να σπάσει

Πώς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα, χωρίς να σπάσει

Έχουμε πετύχει τις τέλειες αναλογίες, το σπίτι μοσχοβολά και είναι η στιγμή να ξεφορμάρουμε. Δεν είναι κρίμα να γίνει το κέικ τρίμμα;

cake-ξεφορμαρισμα
Έχει κολλήσει, έχει αρχίσει τα σπάει σε κομμάτια και το έχουμε τάξει ήδη σε πέντε διαφορετικά άτομα. Ας μην πανικοβαλλόμαστε, γιατί λύσεις υπάρχουν. Και για να βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα «αρτιμελές» και για να καλύψουμε τις ρωγμές αν δεν αποφύγουμε το μαγειρικό ατύχημα.
Των φρονίμων τα παιδιά...

Αρχικά θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί, γιατί ένα μισοψημένο κέικ που κρατά ακόμα περιττή υγρασία, είναι πολύ πιθανό να κολλήσει στη φόρμα. Μια ένδειξη επαρκούς ψησίματος είναι η ζύμη του κέικ που ξεκινά να ξεκολλά από τα περιμετρικά τοιχώματα. Ένα ακόμη μυστικό, είναι πως αν πιέσουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας το κέντρο του κέικ και αυτό επανέλθει πάλι, τότε είναι ψημένο. Αν όμως κάνει λακκουβίτσα, τότε θέλει λίγο παραπάνω χρόνο στον φούρνο. Μπορούμε επίσης να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει χωρίς ίχνη υγρασίας, τότε είμαστε έτοιμοι!

Διαβάστε στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης