Μήπως δεν βγαίνει το γλυκό, γιατί είναι μεγάλο το αυγό;

Μην σας κάνει εντύπωση. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το σωστό μέγεθος αυγού, μπορεί να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, ακόμη κι αν έχουμε βάλει τον σωστό αριθμό αυγών, βάσει συνταγής.

Τα αυγά αποτελούν ένα από τα πιο βασικά υλικά, ειδικά στις συνταγές ζαχαροπλαστικής. Ένα αυγό λιγότερο και θα μας ξεραθούν τα μπισκότα, θα γουβιάσουν τα pancakes, θα κάτσει το κέικ, θα μας βγει νερουλή η κρέμα. Αφού λοιπόν ένα μόνο αυγό μπορεί να έχει τέτοια καταλυτική επίδραση στη συνταγή μας, τότε είναι φυσικό να παίζουν και τα μεγέθη του τον ρόλο τους.

Πράγματι, μια τέτοια αλλαγή, μπορεί να επηρεάσει από το χρώμα μέχρι και τη γεύση του πιάτου μας. Η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμη, όπως λέει και ο λαός, και στην επιστήμη, με τα γραμμάρια δεν παίζουμε.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr