Φτιάχνουμε καχέτα, την καραμέλα με τη βαθιά γεύση και ιστορία

Φτιάχνουμε καχέτα, την καραμέλα με τη βαθιά γεύση και ιστορία

To διαφορετικό καραμελωμένο γάλα (dulce de leche) από το Μεξικό, με την αλμυρή και ελαφρώς ξινή γλυκάδα.

Φτιάχνουμε καχέτα, την καραμέλα με τη βαθιά γεύση και ιστορία
Η καραμέλα έχει πολλούς φανς αλλά και πολλούς αρνητές, αφού η χαρακτηριστική γλυκάδα της τους φαίνεται αρκετά έντονη. Για τους ανθρώπους λοιπόν που προτιμούν τα γλυκά με πιο πολυδιάστατη γεύση, με εντάσεις και αλμυρές και ξινές νότες, η κρεμώδης καραμέλα από κατσικίσιο γάλα, καχέτα (cajeta), δεν θα τους αφήσει ασυγκίνητους. Πρόκειται για τη μεξικάνικη εκδοχή του πιο διαδεδομένου καραμελωμένου γάλακτος (dulce de leche), που έχει τις ρίζες του στην Αργεντινή, και φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα.

Αν και η αργεντίνικη εκδοχή του είναι γνωστή παγκοσμίως και τη συναντάμε σε άπειρες παρασκευές, η καχέτα μετρά περισσότερα χρόνια. Για την ακρίβεια, αιώνες!

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης