Κυπριακό πουργούρι: Το πιο γρήγορο και θρεπτικό φαγητό

Ένα φαγητό που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και αποτελεί τη βάση για πλήθος συνταγών. 

Από τις διάσημες κούπες και βοδινό ξιθκιά, βοδινό στιφάδο με πιλάφι πουργούρι, μέχρι πουρκουρόσουπα ή τσιορβά, κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι και πουργούρι, και καραόλους, σαλιγκάρια, κοκκινιστούς με πιλάφι πουρκούρι.

Και επειδή η βάση της κουζίνας είναι κοινή, το πουργούρι συναντάται και εδώ και στην Κύπρο σε παρόμοιες συνταγές: στο περίφημο ρέσι που εδώ συναντάμε σαν κεσκέκι, ένα φαγητό του γάμου με πλιγούρι βρασμένο σε ζωμό κρέατος, και το πασχαλινό κατσίκι με πουργούρι σαν το γεμιστό αρνί και κατσίκι της Ηρακλειάς με πλιγούρι, τυρί και καρύδια.

Η πιο χαρακτηριστική όμως κυπριακή συνταγή είναι αφέλια, κομμάτια χοιρινού κρασάτα, με πιλάφι πουργούρι με γιαούρτι και στην χορτοφαγική εκδοχή του, αφέλια με μανιτάρκα, μανιτάρια δηλαδή, που γίνονται επίσης κρασάτα, πάλι συνοδευμένο με πουργούρι.



Περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr