Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!
Ρεβίθια στον φούρνο αντί για πατατάκια. Το υγιεινό και νόστιμο σνακ!
Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τα πατατάκια και τα ποπ κορν με ένα τέλειο και εύκολο σνακ από ρεβίθια!
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια, και μπορούν να μπουν και σε σαλάτες για να δώσουν αυτό το έξτρα δάγκωμα που μπορεί να τους λείπει.
Τι θα χρειαστούμε;
Τον φούρνο μας, ε.π. ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ταψί.
Αναλυτικά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Τα μουλιασμένα αποβραδίς ρεβίθια, πρέπει να να στεγνώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα. Τους κάνουμε απαλό μασάζ για να απαλλαγούμε από την πολλή υγρασία. Αν τα αφήσουμε και για λίγη ώρα στην πετσέτα, μόνο καλό θα τους κάνει για τη συγκεκριμένη συνταγή.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Τι θα χρειαστούμε;
Τον φούρνο μας, ε.π. ελαιόλαδο, ένα μεγάλο ταψί.
Αναλυτικά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Τα μουλιασμένα αποβραδίς ρεβίθια, πρέπει να να στεγνώσουμε όσο πιο καλά μπορούμε, ώστε να μην κρατήσουν υγρασία και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια απορροφητική πετσέτα. Τους κάνουμε απαλό μασάζ για να απαλλαγούμε από την πολλή υγρασία. Αν τα αφήσουμε και για λίγη ώρα στην πετσέτα, μόνο καλό θα τους κάνει για τη συγκεκριμένη συνταγή.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα