Μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας

Ο εθνικός μας μουσακάς, το πιο αναγνωρίσιμο ίσως πιάτο της ελληνικής κουζίνας, σε μια νέα συνταγή με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας που απογειώνει τη γεύση του. Ένα πιάτο που θα λατρέψουμε ξανά!

Διαδικασία
Για τον πουρέ μελιτζάνας: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και με τη μύτη ενός πιρουνιού τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Τις τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου και τις ψήνουμε για περίπου 25΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τις κρατάμε όρθιες και με ένα μαχαιράκι τις ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε την ψίχα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε τον πουρέ της μελιτζάνας σε ένα μπολ και κρατάμε στην άκρη.

Για τον κιμά: Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν καλά.

Δείτε τη συνέχεια στο www.olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr